Islam

Fick en kommentar för ett par dagar sen om kvinnan i islam, här är lite punkter om att kvinnan inte är förtryckt i islam, verkligen inte.. Jag kommer fortsätta lägga in olika inlägg om kvinnan i islam i mellanrum inshallah.

(hittade texten i ungamuslimer.se)


I. Grunder för andlig och mänsklig jämställdhet

(1) Enligt Koranen har män och kvinnor samma mänskliga andliga natur: ”Människor! Frukta er Herre som har skapat er av en enda varelse och av denna har skapat dess make och låtit dessa två [föröka sig] och sprida sig [över jorden] i väldiga skaror av män och kvinnor.” (Koranen 4:1, se även 7:189, 42:11, 16:72, 32:9 och 15:29)

(2) Allah har utrustat båda könen med inneboende värdighet och har gjort män och kvinnor, tillsammans, till Allahs förvaltare på jorden (Koranen 17:70 och 2:30).

(3) Koranen beskyller inte kvinnan för ”människans fall, ” och den ser inte heller graviditet och barnafödande som straff för att ”ha ätit från det förbjudna trädet.” Tvärtom beskriver Koranen Adam och Eva som lika ansvariga för sin synd i Lustgården, och skiljer aldrig ut Eva som skyldig. Båda ångrade sig och båda blev förlåtna (K 2:36-37 och 7:19-27). I en vers (20:121) beskylls i synnerhet Adam. Koranen högaktar också graviditet och barnafödande som tillräckliga anledningar till den kärlek och respekt som mödrar förtjänar från sina barn (K 31:14 och 46:15).

(4) Män och kvinnor har samma religiösa och moraliska plikter och ansvar, och båda får samma belöning. Varje människa ska stå för konsekvenserna av sina handlingar: ”Och deras Herre svarar dem: ’Jag skall inte låta någon av er som arbetar och strävar, vare sig man eller kvinna, se sin strävan gå förlorad – ni är [alla] av samma rot [och skall lönas på samma sätt].’” (K 3:195, se även 33:35, 74:38, 16:97, 4:124 och 57:12)

(5) Koranen är mycket tydlig i frågan om någon människas, mans eller kvinnas, påstådda anspråk på överlägsenhet eller underlägsenhet. Den enda grunden för någon persons överlägsenhet över någon annan är fromhet och rättrådighet, inte kön, hudfärg, nationalitet eller social ställning (K 49:13).


Alhamdolillah för Islam!!

Profeten Muhammed – Må Guds frid och välsignelser vare över honom sade: ”För den som följer en väg i strävan efter kunskap, kommer Gud att underlätta vägen till paradiset.” [Återerättad av Muslim]

Fullspäckad dag

Det är verkligen sååå mkt som står på schemat idag subhanallah Och jag känner lite att jag skulle vilja flyga till en ö och bara få vara där med de jag älskar :D Till skolavslutning :D

Exakt en sådan som ni ser på bilden :D

Men inshallah så kommer ett kort svar om kvinnan i islam senare idag och imorgon så lägger jag in lite bilder på sakerna jag har fått från Dubai.. ;)
Men nu måste jag sätta mig och börja med allt som väntar :D

Hästar <3

Jag ÄLSKAR verkligen hästar. DÖÖÖÖÖÖÖR Verkligen för dem. Inshallah så är en av mina drömmar att äga en häst i framtiden inshallah. Och självklart lära mig att rida. Börjar kanske ridningen nästa år ;) Om allt går som planerat inshallah :)

:(

Jag kanske känner mig mer sjuk nu eftersom jag saknar en viss person sååååå mkt att det nästan gör ont :(

Nashiid

Älskar att lyssna på koran och nashid när jag är sjuk. Ligger och degar nu hemma hos min syster och tycker synd om mig själv o så lyssnar jag på denna favorit :)


Sjuk :(

Har inte skrivit något eftersom jag har varit jättttttttttte uppgaten de senaste 2 dagarna och halv sjuk. Men idag känner jag mig nästan riktigt sjuk :( Jag måste vila mkt och göra allt för att inte bli sjuk, för jag har sååååååååååå mkt plugg att jag inte får bli sjuk:( Allaholmosta3an
Bild: google.se

Svar:

Jag fick några kommentarer på mitt inlägg om slöja, jag var väldigt upptagen idag men imorgon elr i värsta fall över imorgon svarar jag på de inshallah :) Så tro inte att ja har missat de ;)
Men jag förstår att många har en tendens att missförstå Islam och tro att den är kvinnoförtryckande. Men jag lovar dig att det är helt tvärtom. Det är den enda religionen som har gett kvinnan alla hennes rättigheter. :)
Ska fixa lite grejer sedan sova. Sov ni också ;) Önskar er en underbar sömn och drömmar om de ni älskar ;)

Alhamdolillah :)

Jag är såååååå himla nöjd över allt jag fick alhamdolillah, allt är såååååå himla vackert och precis som jag ville ha, sakerna blev finare än jag förväntade mig tom :) Jag Älskar Mamma& Pappa som gör allt det här för oss alhamdolillah. Må Allah ge de ett långt och fint liv tillsammans med alla och allt de älskar:)

LÄNGTAAAAARRRR!!

Pappa är o hämtar mitt o min systers post. Det är massa saker som vi har beställt från Dubai inför vårt bröllop inshallah!! LÄNGTTTAAAARRRR tills min fina pappa är hemma med våra grejer. Tänk att det väger mer än 40 kilo :D
Finns det någon på denna jord som älskar shopping mer än tjejer? :D

Flowers<3

Tror inte det finns någon på denna jord som älskar blommor lika mkt som mig. Jag dör verkligen för blommor och skulle typ vilja leva i ett blomm hus haha (om det skulle finnas)
Undrar hur mitt brudbukett kommer att se ut? humm :D

ÅNGEST!!

Ouuuftt jaaaaao, orkar inte me skola imorgon :( har skolångest :D, vill ha looov khalas.. Vill sitta och förbereda för mitt bröllop i lugn o ro och inte behöva tänka på massa prov och inlämningar. Men jag måste verkligen kämpa mkt nu innan skolavslutning så att ja inte sänker mina betyg. YARABBI SA3EDNI!! Ameeen
och jag heter SCHOOL :P

Godiiiiiiiis

Älskar verkligen godis :D Chillar nu framför datan med en godis påse, cola och en turkisk serie. Kan inte bli bättre ;) hihi

Hijab nashid


Hijabi ;)

Att ha slöja är det bästa som finns alhamdolillah. Hur underbart är inte det att bara din man får se dig utan sjal och dina maharem. Att inte alla män får se varenda detalj i din kropp och får njuta av din skönhet. Och att du är den enda prinsessan för din man, samtidigt som din man sänker blicken för de andra kvinnor och endast ser dig. Jag tror att varenda kvinna på denna jord skulle vilja att hennes man endast ser henne och hennes skönhet. Tänk om alla kvinnor på denna jord hade slöja, och alla män också hade anständiga kläder och sänkte blicken för de andra kvinnorna än deras egen fru. Skulle män/kvinnor sitta och jämföra deras andra halva med andra män/kvinnor.

Skulle inte de vara helt nöjda med det Allah har gett de och varje man skulle känna att hans fru är världens vackraste kvinna och samma sak med kvinnan, en kvinna måste ju också sänka blicken..
Men alhamdolillah att vi muslimer har denna ne3ma :) Al-hijab och ghadd al basar (att sänka blicken)..
Men nu när det är vår/sommar och sååå varmt och alla är nästan nakna ute så setts vår iman i test och vi ska inshallah klara testet på bästa sätt. Vi får inshallah se till att vi bara blir stoltare över att vara muslimer och endast våra män får se vår skönhet och så får vi också sprida islam genom vår slöja, inshallah. Genom att visa att vi är fina, glada, lyckliga och fräscha i vår slöja och våra täckande klänningar.
Mashallah hm och andra klädbutiker har mkt vi hijabi systrar kan välja på, väldigt snygga maxi klänningar, kjolar och väldigt fina ballerinor elr skor att välja på. Jani man kan matcha sina kläder riktigt fint, men samtidigt anständigt, alhamdolillah :)
Så vi ska inshallah gå ut och inte sitta hemma och visa att vi muslimska tjejer faktiskt kan ha riktigt kul samtidigt med vår slöja, tom har vi ännu roligare än de eftersom vi har Islam, vår fina tro :) Alhamdolillah!!
Oj jag hatar långa inlägg men mina senaste inlägg har varit långa haha, får se till att ha kortare inshallah men mera inlägg.. Men kolla på denna video och se hur shaytan viskar till oss muhajjabat, men vi är starka inshallah och gör inte som systern i videon :) Kram på er alla mina fina systrar

Sum-konferensen<3

Jag längtar redan till nästa sum konferens, den var riktigt bra i år mashallah. Må allah belöna alla volontärer och ledare som jobbade och verkligen gjorde allt för att konferensen ska lyckas. Alla som slet för att deras muslimska konferens ska lyckas. Mashallah det kom så många deltagare och det blir bara mer och mer för varje år. Alhamdollilah.


God natt :)


Hamdollaaaah. Sum <3

Alhamdolillah för en lyckad och underbar dag. Med mycket jobb, skratt och kärlek bland sina muslimska systrar alhamdollilah. Längtar för morgondagen. Men jag måste verkligen soooova idag för att igår kunde jag inte somna när ja la mig fastän jag var jätte trött så ja fick bara max 3 timmars sömn igår. Men alhamdolillah så har jag varit jätte glad och full med energi hela dagen idag :)
Sum konferenserna blir bara bättre och bättre för varje år alhamdolillah. Må Allah belöna alla som är bakom denna konferens och ge de ajr o hasanat och lägga barakah i deras tid o liv. De går åt jätte mkt jobb och tid verkligen för o arrangera sådana konferenser och mashallah bröderna och systrarna som är bakom konferensen har jobb, plugg och familj. Så må Allah underlätta och belöna alla som gör så mkt jobb och ger så mkt tid till islam och muslimer. Må Allah belöna deltagarna också, mashallah så underbara ungdomar. Må Allah göra de alla till framtidens förebilder och bästa muslimer med bäst akhlaq och iman..
Temat är perfekt också och väl behövligt!! Säger bara ALHAMDOLILLAH för allt. Och jag tycker synd om alla som missar denna fina konferens. Man får så mkt lärdom och samtidigt lärkänner många muslimska syskon. Hmdellah :)
Det känns att jag har skrivit 100 alhamdolillah i detta inlägg men haha det känns verkligen att allt var toppen idag, alhamdolillah hehehe.. Hoppas alla kommande dagar i mitt o era liv är toppen!!
God natt allihopa :)
Ta hand om er och om varandra!! ;)
P.s Hatar långa inlägg men jag har inte skrivit på hela dagen så jag måste få ut allt ja vill säga på ett inlägg för jag hinner inte skriva mer idag. O dessutom så har bloggen varit ganska torr senaste tiden..
Jalla salaaam :D

Älskade sum konferens! <3

Imorgon, eller idag egentligen börjar vår efterlängtade sum-konferen :) Subhanallah va tiden går fort. Det känns som om de va 2 månader sedan vi hade sum 2010. Jag kommer att jobba med utvärderingen med ett gäng andra systrar inshallah, annars så ska jag försöka delta i så många föreläsningar jag kan under timmarna jag inte har jobb.. Om ni mina fina systrar vill komma och hälsa så är det att bara komma fram :)
I år kommer konferensen att äga rum i kistamässan, inshallah ska det vara toppen ;)
Kom och delta, lär dig massor med kunskap och lärkänna nya muslimska syskon:)
Vi ses imorgon inshallah!!
Nu måste jag sova för att jag måste gå upp efter 4.5 timmar :( :D
Tesba7o 3ala alf kheir ;)

Världens bästa bok <3


Shuuu!! :D

Är så duktig idag och full med energi mashallah ;) Har tvättat sen kl 2 och städat lägenheten. Nu ska jag hjälpa med matlagningen och sedan äta o vila lite. Efter det ska jag läsa i 2 timmar inshallah Annnnd theeen så ska jag börja kolla på min nya turkiska serie Sila ;);)

Space

Ni har säkert märkt att jag bloggen har varit torr under de senaste två dagarna. Men de dagarna har jag ägnat åt att tänka och verkligen vara ärlig med mig själv och försöka höra min inre röst. Jag har bestämt mig att ta tag i små saker som jag blundade för förut men som störde mig.
Man måste se till att vara sig själv hela tiden och om man börjar komma bort från sitt riktiga jag, granska sig själv och sitta och tänka på vad det beror på. För att allt smakar mycket bättre när man är sig själv. När man vågar vara ärlig med sig själv. Även om saker som gör ont..


Allahu Allah!!


Islam

Jag älskar verkligen islam och allt med islam att göra. Alhamdolillah att jag är muslim :) Det är en såååå underbar känsla att veta att du har en Gud som du alltid kan vända dig till när du är glad elr ledsen, mätt eller hungrig, besviken eller längtansfull.. Och att ha allt i koranen som man behöver i detta liv, råd/tröst/hopp/glädje och allt subhanallah. Att ha profeten (sws) som förebild och hans fruar. Allahuakbar!!
Vi har en sådan stor ni3ma som vi måste alltid tacka Allah för <3 Och aldrig glömma eller skjuta upp dawa så att andra också får del av denna underbara gåva <3
Alhamdolillah att jag är muslim :) Sunni muslim :)
Bild: google.se

Koran <3

Njuuut:)

Dolmaaaaa

Jag åt jätte god mat i mosken idag och jag är helt mätt men jag är sååååå sugen på turkisk dolma jaaaaaao, med hummus o pitabröd vid sidan om. Får nog hitta en restaurang som serverar det och äta d så jag slutar tänka på det hehehe. Jag känner att jag kommer lägga på mig minst 4 kilo fram till bröllopet :D

Lååång dag

Har haft en jätte låååång dag idag mashallah. Igår kunde jag inte sova när jag la mig så jag var uppe till 4 på morgonen och så vaknade jag kl 8 på morgonen. Och så har jag varit ute sedan kl 09:00 till 23:00 hehe.. Visst är jag en kämpe? :p
Nä men alhamdolillah det var en lärorik dag. Ligger nu på mammas säng och äter tårta från gårdagen. Ska sova snart inshallah så att jag inte gäspar lika mkt som jag gjorde idag :D hehe

Sömn??

Jag bör nog gå och lägga mig och sluta drömma om turkiet eftersom jag måste gå upp kl 8 imorgon :(  TÄNK att det är min första dag på lovet och så måste jag gå upp så tidigt :S buhuu :(:(:(
Nää men inshallah så kommer det att bli roligt när jag väl befinner mig i min älskade moskê (meddis) En lång och rolig dag väntar där inshallah :)
Sov så gott allihopa <3

Turkieeet JAAAO!

Jag ÄLSKAR verkligen Turkiet. Jag har inte varit där en enda gång men jag älskar landet, språket och allt me landet att göra haha :D Subhanallah!!
Jag kan tom sjunga en hel turkisk låt :D.. Kanske av alla turkiska serier jag har sett så har jag fått en otrolig passion till landet. Inshallah så hoppas jag på att åka dit nån gång i framtiden med min make inshallah. Tänk på alla fina kvällspromenader man kan ta tillsammans med sin man..
Ohh nu blir jag sååå sugen på turkisk dolma och baklawe till efterrätt YUMIII!!
ÄLSKAAAR TURKISK AYRAN <3
:(

Filmen var såååå himla sorgliiiig :( jag bölade mer än halva filmen :( Hatar när filmer har dåliga slut:( Ouuft!!
Ska gå och krama om mamma nu så mår jag lite bättre kanske hehe

:(

Bilderna jag tog på tårtan ger inte smaken rättvisa :( den var riktigt god mashallah men synd att ja inte hitta kameran :(

Fredags mys

Åt middag, tårta och fikade med familjen. Nu ska jag CHILLA framför min dator med en turkisk film, till filmen har jag toffifee, choklad, chips o läsk.. Det är fredag idag och man måste ha fredagsmys ;)
Älskar toffifee <3

Tårtaaaaa! :D

Jag bakade en tårta till min systers dotter :D En prinsess tårta med vit marsipan och jag försökte rita hello kitty på den haha med tårtpynt :D Hello kitty som räcker ut tungan :D haha
Hittade inte kameran så jag tog lite bilder med datans kamera :D
" Hello kitty 3a asas" hahhaha

Sallamtelaak Amriiii

Ännu en underbar Nashiid ;) Lyssna och njuut!!


ZÖÖMN!!

Sista dagen i skolan imorgon innan PÅÅÅÅSKLOVVVVVV Alhamdolillah!!
Det känns såååååå skööööönt att jag ska ha lov nu:) Jag kommer ändå att plugga mycket under lovet men det är fortfarande looov, jani skööönt :D
Jalla Godnatt nu så att jag orkar vakna imorgon :)
Zåv zo gått ;):p
Bild: google.se

Palestinaaaaa <3

Filistiiiiiin, enti fii rooo7i wa damiii <3 Må Allah straffa alla våra ledare som har sålt den palestinska frågan och låter både vuxna och barn dö och lida där varje dag, medans de sitter på sina stolar och njuter tills stolen har ruttnat. Men de kan ändå inte förstå att den har ruttnat och sitter kvar. Ya Allah, hoppas verkligen Palestina frågan uppmärksammas och tas på mer allvar i världen. Vi måste göra allt vi kan för Palestina <3 :(
Ya Allah!!

Barn <33333

Jag tror inte att det finns någon som ÄLSKAR barn mer än mig på denna jord. Barn är verkligen en av de största gåvorna Allah ger hans tjänare. Jag älskar min systers dotter Marioma såååå mycket att det inte är sant. Jag ler när hon ler och blir ledsen när hon e ledsen :D Och hon är bara 2 år. Så tääänk hur bortskämd denna sötnos kommer att bli??? heheh
Nä men jag tycker att man måste säga till barnen när de gör fel och sätta gränser så att man inte förstör deras uppfostran. Men annars så älskaaaar jag att skämma bort de och leka med de tills de tröttnar :D För jag tröttnar aldrig av att leka med barn :D
Så må Allah ge mig friska och finfina barn inshallah i framtiden :) Och såklart till er alla fina läsare!! ;)
Bild: google.se

Älskar!

Älskar denna nasheed. Så vackert när det finns nashed om man&hustru kärlek.

En favoriiiiiiit <3

Haha en favorit barn sång som jag växte upp med Den påminner om hur allt var när man var liten :D Nu brukar jag sätta på den till min systers dotter och hon har börjat älska den. Så varje gång hon kommer säger hon, Saw saw :D Hon menar då denna sång haha :D

Dj

Känner du en kvillig dj? Plzzz hör av dig till mig för att det e akuuut

Träning??

Jag ska börja med träning igen inshallah. Jag brukar ta långa promenader men nu känns det att det inte räcker med det. Jag måste göra annat för att minska på min stress och samtidigt njuta av min lilla lediga tid på bästa sätt.
Att gå runt och känna sig stressad när man faktiskt har gjort hela dagens lista och tänka på den kommande veckans to-do lista är sjukt ohälsosamt. Så nu måste jag ta tag i detta eftersom det är energi tjuvande. Man ska kunna lägga sig på sängen varje kväll utan att behöva tänka på nästa dags uppgifter. Även om man är en arbetsnarkoman.
Och enda sättet som faktiskt fungerade bra på mig var massor av koranläsning och träning. Juste, en sak till haha, nu kommer ni skratta åt mig, Men!! SMOTHIIIES! Hahaha, ja wallah, goda smoothies som mellanmål hjälper verkligen att komma igång och få massa energi, och när jag känner att jag har överflöd på energi så känner jag att inget kan stoppa mig och att jag kan jobba hur mycket som helst... Sooo,, du kanske också borde prova??
Så nu ska jag alltså inshallah börja med:
1. Mer koranläsning
2. TRÄNING minst 3ggr/vecka
3. Dricka smoothies till mellanmål.
4. To-do listor
Så kommer allt att bli perfekt inshallah o så ska jag lyckas minska på min onödiga stress :D :)
Bild: Google.se

Brölloooooop och pluuuuuugg jani skjut mig!!!

Det är sååååååå himla mycket som ska planeras när det är bröllop subhanallah. Trodde verkligen inte att det skulle vara sååå mkt. Det är jätte roligt men det blir för mkt planering och saker att tänka på när man har studier och en studiecirkel samtidigt :(
Allahol mosta3an!! Jag måste nog börja med mina långa To-do listor igen. De är sååå givande och det är sååå skönt när man bockar av allt på kvällen. Jag har gjort kortfattade listor senaste tiden men jag ska gå tillbaka till de mer avancerade, de passade mig bättre :D För nu glömmer jag viktiga saker ibland.
Må Allah hjälpa alla med all press de har..
Bild: google.se

Lovely Nashheeeed <3 ;)

Lyssna o njuuuuuuuut ;) Glöm inte att maxa volymen ;)

dags för mat??

När man äter mycket sött så glömmer man bort maten, men nu ska jag gå och träffa en kompis och köpa med mig pizza o läsk inshallah. Vi ska sitta hos henne och äta o snacka skola, bröllop och massa kul :D Humm? det låter som att jag har glömt bort boken haha men nää, jag måste läsa minst 100 sidor till idag inshallah :)
Kycklings pizza är det godaste som finns. Men jag vill verkligen våga testa annat.. Jag är inte så modig när det gäller att testa nya rätter när jag är på resturang. 75% av allt jag beställde när jag var i Polen var namn jag kände igen.. Jag kanske ska beställa en sushi idag? :p:p haha nej usch
Men kanske en annan pizza än kycklingspizza?? ;);)

En fullspäckad dag

Min dag har varit fullspäckad idag med bara plugg, jag måste hinna klart med boken och massa annat till fredag. Även ätit massa Polsk choklad idag med :D Polsk choklad är otroligt god. Nu ångrar jag att jag inte köpte mer. Jag köpte 10 st block choklad och nu har jag bara i kvar :(:(:( hehe
Får leta i Stockholm, kanske jag hittar samma??

Zängeen <3

Nu måste jag verkligen sova, sängen ropar på mig haha. Jag måste gå upp klockan sju imorgon Usch :p Måste egentligen upp halv åtta men jag vet att jag kommer snooza en halv timma så bäst att jag lägger larmet på 07:00 :D
Men det blir roligt när jag väl har gått ut hemifrån inshallah :)
God natt allihopa ;)
Glöm inte att börja med att lägga er på högra sidan (sunnah) :)
Tesba7o 3ala kheeer!!
Ohh nu vill jag ha en roooos :(:(:(:p

Pausish

Vill egentligen inte ta en paus men jag gör det för mina fina läsares skull :)
Boken är såå spännande Alhamdolillah, annars hade jag inte orkat läsa den flera timmar i sträck. Tog slut på en hel m&ms och en annan polsk choklad som jag köpte från polen under läsningen haha :D Jag förstår inte varför jag är så sugen på choklad de senaste dagarna. Det var längesen jag kände så starkt choklad sug.
Imorgon väntar en tidig dag, GAAAH!! Hatar att vakna tidigt på morgonen men ändå så är det såååå skönt när man väl är ute och känner den friska luften mot sin kind och andas in morgon luften :)
Nu blir det lite mer läsning men inte mer choklad :D Kanske en macka? hehe
Bild: Google.se

Bok

Förresten boken jag läser heter Innan jag dör. Den är jätte intressant faktiskt :)

Ya Allah!

Ya Allaaah!! Jag har verkligen sååååååååååå himla mycket att göra och jag känner verkligen att tiden inte räcker till. Jag är så stressad och det sista man vill ha då är missförstånd, av de närmaste människorna runtomkring sig. Subhanallah :( !!
Jag måste sitta och läsa nu o bara läsa så att jag kommer långt i boken, den är spännande men den e så fet och jag har inte långt tid på mig. Nu ångrar jag att jag inte läste en timma varje dag innan läggdags i Polen, och istället prioriterade att sitta med tjejerna och ha kul. Men det var värt det också ;)
Så nu ska jag sitta och läsa så mycket jag bara kan inshallah :) Men jag ska uppdatera bloggen också under mina korta pauser inshallah :)
Bild: google.se

SOVAAAAA

Jag måste verkligen gå å lägga mig nu haha, subhanallah jag planerade att lägga mig tidigt idag men kolla vad klockan är redan :D
Ibland önskar jag att dagen var 32 timmar så att man kunde hinna med mer saker :D
Jalla
1
2
3
Hehe nu måste jag sova :)
God natt ;)

Bröllop!

Pratade med min bror genom msn nyss och det var en del bröllops planering hehe. Alla längtar så mycket till sommaren för att då kommer alla mina syskon och kusiner för att fira mitt bröllop inshallah :) Alhamdolillah Må Allah skydda och bevara alla par yarab och skydda de från 3ayn, 7asad och ondska :)
Och skydda de från alla parasiter som försöker förstöra för de mer eller mindre :)
AMEEEEN!!

Pratade med min bror genom msn nyss och det var en del bröllops planering hehe. Alla längtar så mycket till sommaren för att då kommer alla mina syskon och kusiner för att fira mitt bröllop inshallah :) Alhamdolillah
Må Allah skydda och bevara alla par yarab och skydda de från 3ayn, 7asad och ondska :)Och skydda de från alla parasiter som försöker förstöra för de mer eller mindre :)
AMEEEEN!!
Bild lånad från google.se

Surat Al- Rahman

Jag älskar denna sura otroligt mycket:) Lyssna och Njuuut av den :)

Pluggisen :D

Det blev ingen paus, bara plugg, men det blir tidig läggdags. Är fortfarande lite trött i kroppen efter resan eftersom vi bara var ute och gick och rörde på oss från morgon till kväll 5 dagar i rad :D
Jag är så himla lycklig över att ha min underbara familj alhamdolillah :)

Home sweet home

Jag har precis kommit hem från. Har varit i skolan och så har jag fikat ute med vänner efter det. Nu har jag en bok på ca 350 sidor att läsa ut till onsdag och en recension som skall skrivas och 14 svar på frågor angående boken :S:S:S Så nu ska jag sätta igång med intensiv läsning inshallah ;)
Ska uppdatera bloggen under mina raster inshallah :D Brukar ge mig själv korta raster under plugg haha :D Det är faktiskt givande ;) Man laddar på energi genom att bara slappna av och göra något roligt o typ äta något sött under sin rast :) Och att blogga är faktiskt roligt ;)
Såhär såg hotellrummen ut i hotellet vi bodde i, i Krakow :) Visst äre nice?

Hijab

Mashallah lyssna vilken fin nashid som kom på tunisisk tv. Själva nashiden är till shekh Ahmad Al Ajmi men killen som kommer på videon som sjunger vet jag inte vem det är :)

Krakow

Krakow var underbart mashallah.. Saknar alla kvälls promenader där med alla fina vänner :)
Jag behövde verkligen en sådan resa och alhamdolillah den kom helt plötsligt utan att jag visste om det länge innan :) Det är otroligt hur Allah ger oss det vi behöver och ber om, Alhamdolillah :)
Det såg exakt så här ut utanför vårt hotell :) Visst är det vackert? :)


Soorrrry :(:(

Salam alekom/Hej!!
Jag vill med detta inlägg be om ursäkt om mitt långa blogg paus :( Hoppas ni förlåter mig :( Men det kommer inläggs storm de kommande dagarna inshallah ;)
Jag tog en blogg paus för att det var såååå himla mycket som hände senaste tiden och jag hade verkligen 0 tid att blogga. Först hade jag massssa prov och inlämningar (har fortfarande många), sedan var det planering och födelsedags fest till min lilla marioma (min fina systers dotter), och sist så reste jag bort med klassen till Krakow och var borta i 5 dagar.
Jag kommer inshallah att berätta om hur allt gick och lägga upp bilder från resan på mina kommande inlägg :)
Hoppas ni alla befinner er i bästa hälsa och Iman :)

RSS 2.0